Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nočné saunové rituály ponúkajú aromaterapiu ale aj sneh
Zdielať na

Nočné saunové rituály ponúkajú aromaterapiu ale aj sneh

LIPTOV / Za originálnym zážitkom netreba ísť tak ďaleko. Teploty nad 40 stupňov, morskú vodu a vône ako z tropickej záhrady možno zažiť aj u nás a to aj v zime. Súčasťou takéhoto oddychu je takzvaný sauna master, ktorý návštevníkov sprevádza počas celého relaxačného procesu.

Saunovanie rozhodne nie je pre hanblivých. Jednou z najväčších chýb je vojsť do horúceho kúpeľa v plavkách. Na saunovanie pritom stačí iba obyčajná plachta. Jediný, kto v oblečení vyniká je sauna master, ktorý sa vždy snaží prispôsobiť téme dňa a vzbudiť tak v návštevníkoch pocit výnimočnosti. 

Sauna master

Úlohou sauna mastra je zaujať, uvoľniť a ešte čosi navyše. "Víriť ten vzduch rovnomerne na každého človeka v saune a dať im aj kúsok aromaterapie,“ hovorí jeden zo sauna mastrov Marek Homza. Stretnúť sa návštevníci môžu aj s nevšednou kombináciu tepla a chladu. Sauna master alebo sauna masterka používajú ľadovú drť, tak je dosť možné, že sa stretnete aj so snehom,“ uviedol Peter Kolenčík, zástupca prevádzkového riaditeľa Gino Paradise Bešeňová. 

Po prvotnom úvode a aromaterapii prídú na rad aj liptovské tradície. Dievčatá s uterákmi ochladzujú návštevníkov. "Keď to robí jeden človek, je to intenzívne, keď to robia dvaja, už je to sila,“ vysvetľuje sauna masterka Zdenka Pušková. Na rozdiel od klasického saunovania, počas nočných rituálov rozhodne nie je ticho, práve naopak. Súčasťou dobrého rituálu je potlesk a dobrá zábava. 

Súvisiace články