Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
VIDEO: Hasiči pomáhali káčatkám uviaznutým v hlbokej nádrži
Zdielať na

VIDEO: Hasiči pomáhali káčatkám uviaznutým v hlbokej nádrži

ZVOLEN / Hasiči zo Zvolena pomáhali káčatkám, ktoré uviazli v hlbokej nádrži. Kým ich mama dokázala von vyletieť sama, jej malé mláďatká to nedokázali. Hasič v špeciálnom obleku preto vošiel do vody a káčatkám pomohol.

Kačacia rodinka sa zatúlala až do čističky odpadových vôd. Mama kačka a jej 10 mláďat si vykračovalo po chodníku, zrazu zmizli v hlbokej tráve a ocitli sa vo vode.

Káčatká popadali ho hlbokej nádrže s niekoľko metrovými betónovými stenami a mame kačke neostávalo iné ako zletieť za nimi. Dostať sa na breh ale nebolo možné. Káčatká sú ešte príliš malé a samé lietať nevedia. A tak si plávali za mamou poslušne všetky v kôpke.

Zásah to nebol jednoduchý. Kačacia rodina bola vo vode mimoriadne obratná a tak hasičom, ktorí sa ich pokúšali chytiť z brehu, zakaždým odplávali. Na rad preto prišiel špeciálny hasičský oblek, v ktorom jeden z hasičov zliezol po rebríku do nádrže. A takto vyzbrojený podberákom plával v trojmetrovej vode a pokúšal sa 10 malých kačičiek chytiť.

Keď mali všetkých 10 mláďat vo vedre, vyniesli ich hasiči na lúku za areál čističky. Mama kačka ich po celý čas nespustila z očí a pozorovala ich z okraja nádrže. Kačka si všetkých 10 mláďat našla v tráve nuž a spokojne si ich odviedla preč.

Súvisiace články