Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Škôlkari sa naučia, ako sa správať na ceste. Dostanú novú knižku
Zdielať na

Škôlkari sa naučia, ako sa správať na ceste. Dostanú novú knižku

BRATISLAVA / Deti v materských školách možno už čoskoro objavia novú knihu o dopravnej východe. Cieľom je naučiť aj tých najmenších, ako správne prejsť cez cestu a ako si privolať pomoc v prípade nehody.

Dopravné nehody, kde sú priamymi účastníkmi deti sa stávajú u nás veľmi často. "Za posledné tri mesiace sme mali 42 dopravných nehôd, kde účastníkmi boli chodci, deti," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Knihu s názvom "Ako Kamilko stretol Emilka" dostane do rúk v najbližších mesiacoch každé dieťa v predškolskom veku. "Minulý rok sme venovali knižku všetkým druhákom a tretiakom na základných školách. Teraz sa budú tešiť predškoláci. Dúfam, že sa z nej veľa naučia a bude sa im páčiť," uviedol Matúš Gala, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl.

"My začíname s dopravnou výchovou už o trojročných detí, ale primerane veku. Z tejto novej knihy sa veľmi tešíme," uviedla riaditeľka materskej školy Soňa Hanzalová.

"Je veľmi dôležité dbať na dopravnú výchovu a túto knihu sme zaradili medzi odporúčané materiálne didaktické prostriedky a získala odporúčaciu doložku ministerstva školstva," uviedla Viera Hajduková z odboru materských škôl ministerstva školstva.

Kniha by sa mala do materských škôl dostať ešte pred prázdninami. Podľa Matúša Galu približne v máji.

Súvisiace články