Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Príbeh mačky, ktorá uviazla na strome, má šťastný koniec
Zdielať na

Príbeh mačky, ktorá uviazla na strome, má šťastný koniec

BRATISLAVA / Príbeh mačky, ktorá uviazla na strome, má šťastný koniec. Zviera niekoľko dní sedelo na konári o hlade a smäde a nikto mu nedokázal pomôcť. Po zásahu hasičov skončila dehydrovaná mačka v rukách veterinára.

Nezvestná mačka Líza sa po desiatich dňoch vrátila do opatery svojej majiteľky. O prípade mačky, ktorá od začiatku týždňa sedela na strome v areáli špeciálnej školy a internátu, sme informovali v stredu. Na základe vysielania ju spoznala jej majiteľka.

"Ja som videla upútavku v TV JOJ a sa mi zdalo, že sa to podobá na Lízu, lebo mala taký žltý obojok a fliačik na nose," hovorí Katarína Danková, majiteľka Lízy.

Do polhodiny prišli hasiči a snažili sa mačke pomôcť. Podľa jej majiteľky mali však príliš krátke rebríky a celá záchranná akcia trvala takmer tri hodiny.

"Pri zásahu bola použitá lezecká technika. Na mieste zasahovalo deväť hasičov s dvomi kusmi hasičskej techniky," povedal veliteľ zásahu.

Všetky predchádzajúce pokusy o záchranu mačky spôsobili, že liezla čoraz vyššie, až sa nakoniec držala na konári 25  metrovej výške.

"Horolezec s takými mačkami na nohách sa vyšplhal hore a podarilo sa mu ju dať do takého sáčku," hovorí majiteľka mačky.

Potom ju zlanili dole na zem. Sedemročná Líza vraj utiekla z domu po prvý raz v živote. Z päť kilometrov vzdialeného Slavína sa zrejme dopravila na Mokrohájsku ulicu na okraji Lamača pod kapotou auta, kde sa pravdepodobne ohrievala. Dnes je už zrejmé, že na strom utiekla po útoku rozzúreného psa. Počas boja o život stratila takmer polovicu svojej hmotnosti. Podľa veterinárov by utrpenie na strome vydržala ešte najviac dva dni.

Súvisiace články