Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Agentúre, ktorá je podozrivá z nelegálneho zamestnávania Srbov, radí poslanec Gál
Zdielať na

Agentúre, ktorá je podozrivá z nelegálneho zamestnávania Srbov, radí poslanec Gál

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V kauze nelegálneho zamestnávania Srbov je podozrivá personálna agentúra Largo. Televízii JOJ sa podarilo zistiť, že právne služby tejto agentúre poskytuje Gábor Gál, poslanec NR SR za Most Híd. Na jednej strane teda vláda v zastúpení ministerstva práce podáva na agentúru trestné oznámenie, na strane druhej jej koaličný poslanec poskytuje právne služby.

Správa o tom, že personálna agentúra Largo zneužíva srbských občanov na čiernu prácu, ktorú zverejnilo ministerstvo práce, dosiahla medzinárodný rozmer. Situáciu prišiel osobne na Slovensko riešiť srbský minister práce. Slovenský minister práce sociálnych vecí a rodiny Ján Richter začal v tejto veci okamžite konať. "Trestné oznámenie sa reálne pripravuje a predpokladám, že tento týždeň bude reálne uplatnené."

Na jednej strane podáva trestné oznámenie ministerstvo na spoločnosť Largo, na strane druhej však pre tú istú spoločnosť poskytuje právne služby koaličný poslanec Gábor Gál. "Nakoľko pre spoločnosť Largo SK, s.r.o. robíme právne služby iba v oblasti korporátneho práva, tak do ich konkrétnej činnosti, či zmluvných vzťahov nevidíme," povedal na svoju obhajobu poslanec. 

"Korporátne právo sa dotýka napríklad založenia spoločnosti, vzťahmi medzi spoločníkmi, ale aj pracovné zmluvy, rokovanie s daňovým úradom s obchodným registrom, prípadne zastúpenie aj na súde," vysvetlil právnik Pavel Hagyari.

"V tom momente, keď sa to dozvedel, tak by sa mal zriecť obhajoby takej firmy, ktorá fakticky porušuje naše zákony," povedal jeho stranícky kolega Béla Bugár. "Jemu by tiež malo ísť o to, nielen obhájiť záujmy firmy, ktorá ho tým poverila, ale vytvoriť štandardné podmienky pre zamestnávanie ľudí," povedal Richter. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy