Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Statočné dievčatká (6 až 9) bojovali s rakovinou: Po troch rokoch je všetko inak
Zdielať na

Statočné dievčatká (6 až 9) bojovali s rakovinou: Po troch rokoch je všetko inak

OKLAHOMA / V roku 2014 obletela svet dojemná fotografia, na ktorej sa objímajú tri dievčatká bojujúce so zákernou rakovinou. Teraz, po troch náročných rokoch, sa v rovnakej póze vyfotili znova. Nový snímok však prináša radosť - všetky dievčatka zákernú chorobu porazili.

S nápadom vytvoriť snímku upozorňujúcu na zákernosť detskej rakoviny prišla fotografka Lora Scantling z Oklahomy. "Tá hnusná choroba sa dotkla aj mňa, zomrel na ňu môj otec a malý syn mojej kamarátky. Chcela som urobiť niečo emotívneho, fotku, ktorá by hovorila sama za seba," spomína.

Ako drak a princ Lora si teda na Facebooku dala inzerát, že zháňa choré dievčatká. A tak sa dali dokopy Rylie Hughey (6), Rheann Franklin (9) a Ainsley Peters (7). Nepoznali sa, spájala ich len rakovina a fakt, že práve prechádzali chemoterapiou a nemali vlasy. Na dojemnej snímke sa navzájom objímajú a v bledých tváričkách sa im zračia náznaky úsmevov.

A pretože všetky dievčatká, z ktorých sa stali skvelé kamarátky, zdravé, stretli sa znovu a urobili rovnakú fotografiu, ktorej posolstvo znie: Je to strašná choroba, ale dá sa poraziť!

Súvisiace články