Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Úchyl zneužíval chudobu detí. Nútil ich vyzliekať sa
Zdielať na

Úchyl zneužíval chudobu detí. Nútil ich vyzliekať sa

POĽSKO / Dvadsaťpäť eur - taká bola cena, ktorú pedofil vyplácal malým dievčatám za to, aby sa pred ním vyzliekali a on sa na nich mohol pozerať. Deti pritom pochádzali zo sociálne slabších pomerov a zámerom muža zrejme nerozumeli.

Tridsaťsedemročného Silvestra podozrivého zo sexuálneho obťažovania dievčat zadržali policajti v jeho dome. "Dievčatá vyhľadával cez internet. Po získaní dôvery ich nahováral, aby mu posielali nahé fotky," informuje hovorkyňa polície Anna Zbroja. Nezostalo však iba pri tom. Muž sa rozhodol za dievčatami vycestovať.

"Prenajal si byt v centre Bydgošči, kde sa s deťmi stretával a žiadal od nich, aby sa vyzliekali," hovorí vyšetrovateľ Dariusz Lach. Policajtov na prípad upozornili sociálni pracovníci, ktorým sa zverili deti pochádzajúce zo sociálne slabších vrstiev. Práve zlú finančnú situáciu v rodinách muž využíval. Dievčatám za ich návštevy platil peniaze, približne vo výške 25 eur. Prokurátor už muža obvinil zo sexuálneho obťažovania maloletých a zo šírenia a prechovávania detskej pornografie. V prípade dokázania viny mu hrozí 8-ročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy