Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Dievča s Downovým syndrómom bude moderovať v televízii počasie
Zdielať na

Dievča s Downovým syndrómom bude moderovať v televízii počasie

PARÍŽ / Francúzi sa zamilovali do 21-ročnej Mélanie, ktorá je vážne chorá, má Downov syndróm. Mladá žena mala obrovský sen, priala si niekedy v živote moderovať v televízii počasie. Tento sen sa jej čoskoro splní. Informáciu priniesol český portál reflex.cz.

Mélanie za podpory federácie Unapei, ktorá zastupuje rodiny s postihnutými deťmi, natočila videoklip, že by chcela niekedy moderovať v televízii počasie. V pondelok 27. februára ho dala na facebookovskú stránku s tým, že pokiaľ ju podporí aspoň stotisíc ľudí, tak existuje dohoda s televíziou, že jej spln sa naplní. O pár dní nato, už v stredu 1. marca, sa jej to podarilo. Toto číslo pritom každým dňom rastie.

Mélanie sa tak pomaly začala pripravovať na svoje televízne vystúpenie, píše reflex.cz. Počasie bude moderovať 27. marca hneď na dvoch televíznych kanáloch - na France 2 a BFM TV. Má však ísť len o jednorázovú akciu.

Mladá žena trpiaca Downovým syndrómom si za pár dní získala srdcia mnohých ľudí, ale i francúzskych médií. "Dojali ma všetky vaše správy a odkazy. Vďaka vám sa splní môj sen," napísala Mélanie.

​Downov syndróm je geneticky podmienené ochorenie. Ľudia s touto chorobou trpia telesnými deformáciami a ich duševný vývoj býva spomalený. Existuje u nich taktiež vyššia pravdepodobnosť výskytu niektorých ochorení než u zdravých jedincov.

Súvisiace články