Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V Číne majú bažanta, ktorý vyzerá ako Trump
Zdielať na

V Číne majú bažanta, ktorý vyzerá ako Trump

PEKING / Čínsky safari park má novú atrakciu, na ktorú láka návštevníkov. Päťročný zlatý bažant totiž až nápadne pripomína novo zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Vedúci parku Gao Hongqiang povedal agentúre Reuters, že zvykli mávať okolo päťdesiat takýchto kusov a že samci sú na rozdiel od samičiek pestrejšie sfarbení. Tie bývajú sfarbené totiž strakatým hnedým perím. 

"Zlatý hrebienok na hlave bažanta zlatého je dosť podobný účesu Donalda Trumpa. Po porovnaní fotografií sme zistili, že nielen účesy, ale aj ich očné výrazy sú si dosť podobné. Kohútov výraz je veľmi bdelý, pokiaľ sa k nemu približujete, rovnako ako Trumpov," povedal Gao. 

Bažant trumpský

Návštevníkom sa najviac páči účes. "Myslím, že tento bažant je nádherný a hneď ako som ho uvidel, pripomenul mi práve Trumpa. Myslím, že sa Trump nechal účesom bažanta zlatého inšpirovať, a že by bažanta zlatého mali premenovať na bažanta trumpského," smial sa návštevník parku Jin Huofeng.

Bažant zlatý je vták z rodu hrabavých obývajúci lesy na území západnej Číny. Samec dorastá do dĺžky až 105 centimetrov, z čoho dve tretiny zaberá jeho chvost. Živí sa semenami. Má silné končatiny, takže je rýchlym bežcom. 

Súvisiace články