Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Keď doktor zbadal zuby chlapca (3), neveril vlastným očiam
Zdielať na

Keď doktor zbadal zuby chlapca (3), neveril vlastným očiam

Zdroj: RobBeaglehole/StuffNZ

WELLINGTON / Starostlivosť o zuby je veľmi dôležitá. To treba od detstva vštepovať aj ratolestiam. Zubár na Novom Zélande preto zostal veľmi zaskočený, keď prišiel na kontrolu 3-ročný chlapec. Musel mu vytrhnúť 11 zubov.

Výskyt zubného kazu u detí sa začína zubyšíriť ako epidémia. Lekári na Novom Zélande museli vytiahnuť 11 pokazených zubov trojročnému chlapcovi, pretože boli úplne zhnité! Je všeobecné známe, že kazy spôsobujú sladkosti a sladké nápoje a inak tomu nebolo ani v prípade tohto chlapca, píš portál heroviral.com.

Skúste si spočítať, koľko litrov sladkých limonád a cukroviniek vaše dieťa počas dňa skonzumuje. Jediným kľúčom pre vyriešenie tohto problému je úplné odstránenie sladkostí a sladkých nápojov z jedálnička vášho dieťaťa.

Tiež je naozaj dôležité, aby si vaše deti čistili zuby minimálne dvakrát denne, každé ráno a každý večer. To, čo sa deti naučia ako malé, si ďalej prenesú do ďalšieho vývoja ich života. Starostlivosť o zuby je dôležitá a liečba skazených zubov je bolestivá, nebezpečná a finančne nákladná.

Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články