Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
RTVS oslavuje 60 a 90 rokov. Odvysiela špeciálne galaprogramy
Zdielať na

RTVS oslavuje 60 a 90 rokov. Odvysiela špeciálne galaprogramy

BRATISLAVA / Tento rok si pripomíname 90. výročie rozhlasového vysielania a 60. výročie televízneho vysielania na Slovensku. Oslavy v RTVS vyvrcholia počas veľkolepých galavečerov, v ktorých sa predstaví množstvo známych osobností, ktoré sú s rozhlasom i televíziou na Slovensku neoddeliteľne späté.

V nedeľu 13. novembra sa poslucháči a diváci môžu tešiť na priamy prenos z Galavečera k 90. výročiu rozhlasového vysielania z Veľkého koncertného štúdia Slovenského rozhlasu v Bratislave. Počas galavečera si môžu ľudia v spoločnosti významných osobností umenia a kultúry pripomínať vzácne momenty rozhlasového vysielania. Predstaví sa Kristína, Adriana Kučerová, Dalibor Karvay, Igor Timko, Korben Dallas, Aneta Langerová, Miroslav Žbirka a mnohí ďalší.

Priamy prenos sa začína o 20:00 a simultánne ho budú vysielať rozhlasové programové služby RTVS Rádio Slovensko, Rádio Regina (Západ, Stred, Východ), Rádio Devín a rovnako aj Rádio_FM, priamy televízny prenos odvysiela Dvojka. 

V pondelok 14. novembra o 20:25 sa začína priamy prenos z Galavečera k 60. výročiu televízneho vysielania na Slovensku z Historickej budovy Slovenského národného divadla.

Súvisiace články