Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Trump chce vyhostiť až tri milióny nelegálnych prisťahovalcov
Zdielať na

Trump chce vyhostiť až tri milióny nelegálnych prisťahovalcov

Zdroj: SITA

WASHINGTON / Novo zvolený americký prezident Donald Trump prisľúbil vyhostiť až tri milióny nelegálnych prisťahovalcov zo Spojených štátov amerických. Uviedol to v rozhovore, ktorý odvysielala americká televízna stanica CBS.

"To, čo urobíme, je, že zoberieme ľudí, ktorí sú zločinci, ktorí majú záznam v trestnom registri, ktorí patria ku nejakému gangu, ktorí pašujú drogy. Sú to bezpochyby dva až tri milióny ľudí, vyhostíme ich alebo ich dáme do väzenia. Ale deportujeme ich z našej krajiny, pretože sú tu nelegálne," povedal v relácií "60 minút", ktorý odvysielala televízia CBS. 

Trump sa podľa agentúry AFP vrátil k tvrdému postoju z predvolebnej kampane a taktiež potvrdil, že plánuje postaviť stenu na hraniciach s Mexikom, aby obmedzil nelegálnu migráciu. Pripustil síce, že miestami by tam mohli byť "ploty", myslí si však, že "stena by bola vhodnejšia." 

V stavebníctve je dobrý

"Som v stavebníctve dosť dobrý," zažartoval realitný magnát, vlastniaci sieť hotelov a luxusných rezidencií. 

​Trump v kampani sľuboval postaviť na hranici s Mexikom stenu a taktiež sľuboval, že prinúti Mexiko, aby túto stavbu v plnom rozsahu zaplatilo. Sľuboval taktiež vyhostiť dva milióny "kriminálnikov", žijúcich v USA bez dokladov. 

Trumpov predchodca, Barack Obama, vyhostil pritom počas svojho pôsobenia viac prisťahovalcov než ktorýkoľvek iný americký prezident medzi rokmi 1892 až 2000. Krajinu pod jeho vedením muselo podľa fusion.net opustiť viac ako 2,5 milióna prisťahovalcov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy