Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pozrite si jedinú hnedú pandu na svete, jej príbeh vas dostane
Zdielať na

Pozrite si jedinú hnedú pandu na svete, jej príbeh vas dostane

Zdroj: He Xin

PEKING / Nad sedemročným miláčikom čínskej rezervácie sa pozastavujú nie len návštevníci zvieracej stanice Shaanxi, ale aj ľudia na sociálnych sietiach. Roztomilá panda má za sebou zaujímavý, ale celkom smutný príbeh.

Podľa 26-ročného He Xina, ktorý sa o pandu staral, nemal Qizai (hnedá panda) vôbec jendoduchý život. Ako malého ho opustila matka, podľa všetkého práve kvôli jeho netradičnej hnedej farbe. Dokonca sa sním nehrali ani ostatné pandy, pretože ho pravdepodobne považovali za podivného. Jeho Farba má podľa He Xina za následok aj ďalšiu kuriozitu a to Qizaiovu pomalosť. Hnedá panda je totiž výrazne pomalšia ako jej čiernobieli príbuzní, ktorí sa bežne naučia počúvať na svoje meno a relatívne rýchlo sa pohybovať. U hnedobieleho Qizaia to neplatí, je pomalší ako bežné pandy.

​S opustenosťou bielohnedej pandy súvisí ešte jedna okoľnosť, jej smutný výraz. Práve ten bol kľúčom k jej obľúbenosti medzi ľudmi. A to nie len medzi Čínanmi a turistami, ktorí ju chodia do rezervácie navštevovať, ale predovšetkým na sociálnych sietiach, kde sa hnedý Qizao stal doslova miláčikom internetu.

Qizai teraz váži okolo sto kilogramov, čo je na pandu v jeho veku bežné. Podľa chovateľov z rezervácie denne skonzumuje až dvadsať kilogramov potravy. Hnedobiela panda je podľa doterajších informácii jedinou pandou svojho druhu na svete.

He Xin

He Xin

He Xin

He Xin

He Xin

Súvisiace články