Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Režisér Policajtov v akcii: Práca s nehercami je plná prekvapení
Zdielať na

Režisér Policajtov v akcii: Práca s nehercami je plná prekvapení

BRATISLAVA / Prvá časť nového seriálu Policajti v akcii už bola odvysielaná. Nový seriál TV JOJ sa inšpiroval policajnými správami o skutočných policajných zásahoch. Prácu v ňom našli aj neherci.

Režiséri sa snažia, aby seriál vyzeral čo najuveriteľnejšie. "Prípady vychádzajú z reálnych policajných zvodiek. Sú ale dramaticky upravené, aby sa zmestili do nášho formátu," povedal jeden z režisérov seriálu Lukáš Kodoň.

Dostali školenie

Herci preto absolvovali workshop, na ktorom si s policajtmi prešli základy sebaobrany či ako pracovať s putami alebo so zbraňami. "Nikdy napríklad nemôžete držať prst na spúšti," upresnil režisér.

V seriáli sa pracuje často s nehercami, ktorým sa herci prispôsobujú. Prípad sa potom odvíja úplne iným smerom. "Náš scénar vyzerá ako príbeh, ktorého sa máme držať. Konkrétne repliky by ste tam ale nenašli," povedala herečka Gabriela Csinová.

Policajti hľadajú v seriáli zlodeja bicykla či riešia prípad suseda, ktorého pohrýzol pes. Taktiež ale preverujú podozrenia z trestných činov lúpeže peňazí na benzínovej čerpacej stanici či podvody na senioroch, bitky a útoky na manželov alebo rodičov.

Prípady ako výstraha

Veľa prípadov slúži ako výstraha, ako sa nedať podviesť či oklamať zlodejmi a takzvanými profesionálnymi klamármi, ktorí denne pripravujú Slovákov o majetok a úspory.

V seriáli uvidíme veľa známych hereckých tvárí, ktorí sa objavia v postavách policajtov aj okradnutých, zbitých či inak poškodených občanov. 

Súvisiace články