Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nový seriál Policajti v akcii ukáže divákom pravé kriminálne prípady
Zdielať na

Nový seriál Policajti v akcii ukáže divákom pravé kriminálne prípady

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / V pondelok večer sa na televíznych obrazovkách objaví nový seriál. Volá sa Policajti v akcii a je inšpirovaný skutočnými udalosťami.

Seriál je definovaný ako polohraný dokument. "Je to v podstate ako skriptovaná reality show, je to seriál, ktorý vychádza z bežného života. Kriminalistické činy, rôzne krádeže, skutky, činy, ktoré sú na okraji spoločnosti," opisuje jeden z režisérov Tomáš Roháč.

"V seriáli účinkuje 9 policajtov, vždy dvaja hliadkujúci policajti riešia jednoduchšie aj zložité prípady," opisuje here Juraj Predmerský. Scenár je písaný bez dialógov. Jednotlivé situácie sú len opísané. "My tam prídeme a riešime s nimi prípad. Amatérski herci zohrávajú veľmi dôležitú úlohu," pokračuje Predmerský.

Školene pre seriál

Na úlohy sa herci zodpovedne pripravovali. Absolvovali niekoľko školení. "Nakoľko je to inscenované, nemožno sa úplne so všetkými policajtmi identifikovať," vysvetľuje herec. Herci majú na pľaci aj školiteľa, ktorý dohliada na scénky.

"Riešili sme v jednej časti samovraha skákajúceho cez most. Tri hliadky sa pri nás zastavili, a my sme vysvetľovali, že to je len scéna," spomína Predmerský. Prípady, ktoré odvysiela televízia JOJ sa naozaj stali.

Herci aj neherci

"Sú to prípady, ktoré sme pozbierali z okrskov policajných zborov," vysvetľuje Roháč. Jedine policajti sú na pľaci herci, ostatní účinkujúci sú neherci. "Robím prvýkrát takýto formát, v ktorom si dialógy tvoríme my, herci, za dohliadania rešisérov a musím povedať, že je to veľmi zaujímavé," hovorí herec.

Policacjti v akcii na JOJke dnes o 22:00.

Súvisiace články