Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Deti sa v Šamoríne učia plávať. Podporujú ich známe tváre
Zdielať na

Deti sa v Šamoríne učia plávať. Podporujú ich známe tváre

ŠAMORÍN / V rámci charitatívneho projektu pod záštitou Konzulátu monackého kniežatstva sa takmer stovka detí z celého Slovenska naučí plávať. Deti z plaveckého kurzu v Šamoríne už majú za sebou úvodné lekcie a pred sebou športové vzory ako Martina Moravcová, Peter Sagan alebo Ľubomír Višňovský.

Neplavcov čaká týždeň dobrodružstva. Osemdesiat detí z celého Slovenska prišlo do Šamorína s jasným cieľom.

"Chcel by som byť taký rýchly ako Ľubo Višňovský v plávaní. Chcela by som byť ako Martina Moravcová.  Chcel by som byť rýchly ako Peter Sagan," hovoria deti.

Ideálny šport

Nielen títo traja športovci podporujú deti v ich plaveckých začiatkoch. Ukážku plaveckého štýlu deťom predviedli viaceré známe tváre ale aj slovenský reprezentant Richard Nagy.

"Niekedy keď mám zranenia a nemôžem nič iné len plávať, tak aj ako kondičná príprava je dobrá," hovorí hokejista Ľubomír Višňovský. "Je to podľa mňa úplne najzdravší, ideálny šport," hovorí moderátor Sajfa.

Len nech sa učia

Deti dostali nielen športovú výbavu ale aj profesionálnych trénerov.

"Hlavným cieľom projektu je podpora detí plaveckej gramotnosti vo veku od 7 do 12 rokov. Vyberali sme deti zo sociálne slabších rodín a sú neplavci," vysvetľuje riaditeľka projektu Children Love Swimming Katarína Brašenová.

Po skončení kempu môžu deti ešte pol roka trénovať v mieste svojej školy.

"Najlepší plavci, ktorí sa tu naučia plávať a zdokonalia sa počas toho polroku v plávaní dostanú cenu, že sa budú môcť zúčastniť Martininho plaveckého kempu," dodáva mama plavkyne Martiny Moravcovej Darina Moravcová.

Pozrite si reportáž: