Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slováci sa môžu korčuľovať zdarma. Vďaka tomuto projektu
Zdielať na

Slováci sa môžu korčuľovať zdarma. Vďaka tomuto projektu

SLOVENSKO / Už od soboty sa Slováci na vybraných štadiónoch môžu korčuľovať zadarmo. Vďaka projektu Vďaka sa podarilo vyzbierať viac ako 11 tisíc eur, ktoré pôjdu na prenájom jedenástich zimných štadiónov po celom Slovensku.

Definitívne áno korčuľovaniu zadarmo už povedali zimné štadióny v Bratislave, v Martine a v Dolnom Kubíne. A čoskoro by sa k nim mali pridať aj Michalovce, Spišská Nová Ves, Žilina, Prievidza, Piešťany, Trnava a Lučenec.

"Kto príde korčuľuje zdarma. Je to pre všetkých," hovorí koordinátorka projektu Vďaka Lenka Goliášová. 

Hokejisti a krasokorčuliari

"Je možné, že aj z tohto projektu vzídu noví hokejisti, olympionici v krasokurčuľovaní," uviedol vedúci oddelenie Spoločenskej zodpovednosti Tipos Branislav Sťahuliak.

Poďakovať sa môžete desaťtisícom ľudí, ktorí sa do projektu Vďaka zapojili. Od 4. septembra poctivo vypisovali lístky aj odkazy na internet.

Za každé ich ďakujem organizátor výzvy daroval desať centov a nakoniec sa nazbieral celokom slušný balík. "Celkovo sme vyzbierali 110 137 poďakovaní, čo predstavuje 11 070, 70 eur," dodala Goliášová. 

Nočné behy a plávanie

Táto suma by ledva stačila na dva týždne. Organizátor sa preto rozhodol, poďakovať každému, kto poďakoval. A to hneď štyrikrát. Pribubne teda viac ako 38 tisíc eur. "To znamená, že finálna suma 50 tisíc eur poputuje na verejné korčuľovanie," dodala Goliášová.

Projekt by sa mal rozšíriť aj o iný šport. "Rozšíriť by sme to chceli o plávanie na verejných plavárňach, prípadne podporiť nočné behy v mestách," dodal Sťahuliak.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy