Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Bezdetná milionárka napísala závet, majetok zdedili papagáje
Zdielať na

Bezdetná milionárka napísala závet, majetok zdedili papagáje

NEW YORK / Rovných 100 000 amerických dolárov sa z pozostalosti istej newyorskej milionárky ušlo jej kŕdľu 32 papagájov. Informovala o tom agentúra Associated Press s odvolaním sa na The New York Post.

Leslie Ann Mandel zomrela v júni vo veku 69 rokov. Svojim korelám odkázala 100 000 dolárov vo forme fondu, ktorý bude spravovať Lesliin nevlastný syn.

V ženinej poslednej vôli sa okrem menoslovu všetkých 32 vtákov uvádza aj požiadavka, aby papagáje ostali žiť vo voliére v jej dome v East Hamptone, prípadne v porovnateľných podmienkach inde. Dokument zároveň stanovuje podrobné pokyny týkajúce sa starostlivosti o papagáje.

Pes a mačka

Z fondu by sa ale zároveň mala hradiť aj starostlivosť o milionárkinho psa a mačku. Majetok zosnulej, ktorá nemala vlastné deti, má hodnotu 5,3 milióna dolárov.

Odhliadnuc od časti odkázanej papagájom bude zvyšok majetku predmetom súdneho sporu. Lesliiným manželom bol do svojej smrti v roku 2010 spisovateľ Arthur Herzog, ktorý bol predtým ženatý už päťkrát.

Dvanásťmiliónový pes

Leslie nie je prvou ženou, ktorá svojich domácich miláčikov zabezpečila aj po smrti. Miliardárka, hotelierka a obchodníčka s realitami Leona Helmsley zanechala svojmu psiemu miláčikovi 12 miliónov dolárov. Túto sumu ale kvôli jej premrštenosti súd neskôr skresal na "iba" dva milióny dolárov.

Milionárom sa stal aj kocúr. Zdedil 10 miliónov eur a vilu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články