Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Bezdomovkyňa (79) zdedila pozemky, teraz má strach
Zdielať na

Bezdomovkyňa (79) zdedila pozemky, teraz má strach

VEĽKÝ SLAVKOV / Bezdomovkyňa Júlia (79) pred rokmi zdedila lukratívne pozemky vo Veľkom Slavkove (okr. Poprad). Teraz má strach, že sa svojich peňazí nedožije. V čase keď pozemky zdedila síce bola bezdomovkyňou, ale teraz už má malý byt a zdedený majetok chce darovať.

Dedičstvo preklína

Júlia zdedila pozemky s rozprávkovým výhľadom na slovenské veľhory a svoje dedičstvo preklína. Už niekoľko rokov sa ťahá po súdoch s potomkami svojho údajne nevlastného brata, no  nikdy však nepadol konečný verdikt.

Júlia na pojednávania nechodí a nebola ani na tom poslednom na Okresnom súde v Poprade. Chce dosiahnuť iba jediné, dožiť sa konečného verdiktu súdu. Má však aj isté obavy. "Nedožijem sa asi. Sa mi zdá, že to akýmsi podfukom oni robia. Aby zhrabali všetko," hovorí Júlia Wawrynková.

Peniaze chce venovať na charitu

Peniaze z predaja pozemkov nechce pre seba. Dokonca je rozhodnutá čo to rozdať aj tým, ktorí sa s ňou o majetok súdia. No hlavne, chce peniaze darovať na charitu a dokonca má už napísaný aj konkrétny zoznam. "Do nemocnice na Kramáre pre deti, čo majú leukémiu, čo sú na srdce. Na kostol chcem dať, kde som bola krstená," hovorí Júlia.

"Žalovaná je povinná vydať žalobcom v prvom až v piatom rade spoluvlastnícky podieľ z nehnuteľnosti špecifikovaný v žalobe," uviedol hovorca Krajského súdu v Prešove, Michal Drimák.

"Ja už sa nebudem odvolávať. Ktovie či naozaj dožijem, už mám svoje roky,"
dodáva Júlia. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články