Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bezdomovkyňa zdedila obrovský majetok. Stojí pred súdom
Zdielať na

Bezdomovkyňa zdedila obrovský majetok. Stojí pred súdom

POPRAD / Doteraz nemala nič, ani strechu nad hlavou a dnes je majiteľkou rozsiahlych pozemkov za státisíce eur. Asi každý na jej mieste by sa tešil, no 80-ročná pani Júlia spod Tatier má s dedičstvom iba starosti. Nevlastná rodina ju pre toto dedičstvo pohnala pred súd. Podľa pani Júlie to však nie sú pravoplatní dediči, peniaze chce rozdať chorým ľudom a opusteným deťom.

Podiel chce aj nevlastná rodina

"Ja som, nešťastná, len trápenia a starosti mám," hovorí pani Júlia. Podobá sa to na nejaký príbeh z rozprávky. 80-ročná žena bez strechy nad hlavou zdedila lukratívne pozemky pod Tatrami. Zo dňa na deň sa z chudobného človeka stala boháčkou, no stále iba na papieri.

Potom, ako sa pani Júlia dostala k lukratívnym pozemkom, prihlásila sa k nej rodina, ktorá sa o ňu dovtedy nezaujímala. Aj oni chcú svoj podiel, tvrdia, že ich otec bol síce nemanželským synom, ale tiež dieťaťom muža, po ktorom pani Júlia zdedila rozprávkový majetok.

Peniaze dá na charitu

Prvostupňový súd v Poprade dal žalobcom za pravdu, verdikt znel jasne, každý z nich je dedičom a má právo na časť z lukratívneho majetku. Krajský súd ale rozhodnutie popradského súdu prekvapivo zrušil a celú vec vrátil do mesta pod Tatrami. Nie že by spochybnil dedičov, len z 20 strán rozsudku ani predsedníčka senátu nepochopila, čo ním chcel autor povedať.  

Pani Júlii robí rozprávkové dedičstvo iba vrásky na čele. Je ťažko chorá, trikrát v týždni chodí na dialýzu. Sama vraj netúži ani po cente. Keď pozemky predá, chce peniaze venovať na charitu. "Rozdám, tam kde bude treba, tam dám," hovorí.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy