Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bezdomovec pomáha obci. Stráži čiernu skládku...
Zdielať na

Bezdomovec pomáha obci. Stráži čiernu skládku...

HLBOKÉ NAD VÁHOM / Starosta obce Hlboké nad Váhom rieši problémy originálnym spôsobom. Najal bezdomovca, aby strážil čiernu skládku, a to i napriek tomu, že má opletačky s políciou. Za každé auto, ktoré nachytá pri vývoze smetí, mu dáva 10 eur z vlastného vrecka.

Stráži a zapisuje EČV

Prvý krát sme sem prišli v utorok, aby sme vyskúšali, či si plní svoje povinnosti. Priniesli sme vrece  so smeťami.  Nikto nás  nezastavil. Neskôr sme zistili, prečo.
"Vraj som mal vykradnúť nejakú chatu, tak polícia ma zadržala, musel som ísť vypovedať," vysvetľoval bezdomovec Vlado.

Pri  návšteve v piatok, sme to skúsili znovu a priniesli sme vrece plné smetí. Okamžite vybehol mladík, ktorý tu stráži. I keď má opletačky s políciou, starosta mu verí. "Zapisuje a za každé auto, ktoré chytil som mu dal 10 Eur," opisuje spoluprácu s bezdomovcom starosta obce Dušan Pinčík.

Starostovi z platu ubúda

"Vždycky tu pristavia s vozíkmi a to tu vyhádžu lopatami alebo vyložia vrecia," opisuje svoje skúsenosti Vlado. Starosta získané evidenčné čísla vozidiel postúpi polícii a inšpekcii životného prostredia. Za divoké skládky platí obec vysoké pokuty. 

Ľudia sem vozia i elektronický odpad. Raz chcel starosta riešiť problém tak, že odtiaľ odviezol chladničku a počítače do požiarnej zbrojnice. Inšpekcia mu za to dala pokutu 500 Eur, hoci to o týždeň odovzdal do špeciálneho auta. Starosta teda radšej nasadil bezdomovca, aby tu hliadkoval. Vlado si zarobí celkom slušne. Zatiaľ čo hlave obce z platu ubúda.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy