Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Problematická skládka v Lednických Rovniach. Komu patrí pozemok?
Zdielať na

Problematická skládka v Lednických Rovniach. Komu patrí pozemok?

V dedine Lednické Rovne sa rozpútal spor pre rozširovanie skládky odpadov. Skupina ľudí tvrdí, že obec im na tento účel neoprávnene zabrala pozemky. Starosta si však stojí za svojím. Podľa neho list vlastníctva určuje, že parcely patria obci.

Majitelia pozemkov sa zišli na proteste, aby bránili svoje práva. Transparenty rozprestreli vo chvíli, keď prichádzala komisia. Tá rozhodovala o tom, či bude skládka skolaudovaná. Členovia komisie rokovali za zatvorenou bránou. "To je hanba, že nás ani na naše vlastné pozemky nepustia, len k bráne. To už lenm guľovnicu, aby nás tu roztrielali," hovorí rozhorčený majiteľ pozemku.

Miestni ľudia si dali vypracovať posudok u znalca. Podľa neho im parcely patria. Starostova reakcia však bola, že oni závery tohto znalca neakceptujú. "Máme list vlastníctva, kde vlastníkom je obec Lednické Rovne," uviedol starosta obce Ľuboš Savara.

Majitelia pozemkov sa obrátili aj na súd. Zástupca investora si však myslí, žepo administratívnej agende bude skládka skolaudovaná. Investor teda nevidí žiadne prekážky. Napriek tomu, že  súd ešte nerozhodol, o tom, komu parcely  patria.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy