Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pes, dedič miliardárky, sa musel vysťahovať
Zdielať na
Zahraničie

Pes, dedič miliardárky, sa musel vysťahovať

Zdroj: ciao-chow/ilustračné

Po svojej majiteľke, kráľovnej nehnuteľností a miliardárke, ktorá so zosnulým manželom vlastnila veľké impérium, zdedila fenka totiž 12 miliónov dolárov.

Malý psík, ktorý zdedil 12 miliónov dolárov (približne 264 miliónov korún) po svojej zosnulej paničke, newyorskej miliardárke Leone Helmsleyovej, sa musel presťahovať na Floridu. V New Yorku sa mu vraj niekto neustále vyhrážal. Píše o tom denník New York Post.

Fena rasy maltský králičí pes pomenovaná Trouble (Problémy) odcestovala podľa denníka pred dvoma mesiacmi na Floridu súkromným lietadlom za zvýšených bezpečnostných opatrení. Nové miesto jej pobytu nebolo z bezpečnostných dôvodov oznámené.

Kto sa vyhrážal Trouble, však nie je uvedené, ale fena si kvôli svojmu sklonu pohrýzť každého, kto sa priblížil k dverám, vytvorila veľa nepriateľov. Vykonávateľ poslednej vôle Leony Helmsleyovej John Codey v televízii CBS iba podotkol, že určité osoby sa vyhrážali, že psíka unesú.

Trouble dostala od svojej panej, ktorá zomrela v auguste, 12 miliónov dolárov, čo bola najväščia čiastka dedičstva po bývalej majiteľke impéria nehnuteľností, medzi ktoré patril aj Empire State Building v New Yorku.

Jej pozostalí však po jej smrti ostali rozčarovaní, pretože z veľkého majetku väčšinou nič nedostali. Väčšina financií tejto kráľovnej lakomcov, ako sa jej hovorilo, boli v poslednej vôli určené na dobročinné účely. Určitá čiastka bola tiež vyčlenená na údržbu rodinného mauzólea vo Westchesteru, kde má byť po boku svojich pánov pochovaná tiež Trouble.

Kráľovná nehnuteľností ovládala spolu so svojím manželom impérium oceňované na štyri miliardy dolárov. V roku 1992 bola odsúdená za finančné podvody. "Neplatíme dane. Dane predsa platia len bežní ľudia," vraj povedala.

Zdielať na

Najčítanejšie správy