Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hackeri sa nabúrali do zoznamky pre dospelých, zverejnili chúlostivé údaje
Zdielať na

Hackeri sa nabúrali do zoznamky pre dospelých, zverejnili chúlostivé údaje

LONDÝN / Hackeri sa nabúrali do erotickej zoznamky a získali intímne osobné údaje takmer štyroch miliónov užívateľov. Podľa kanála Channel 4 News sa podrobnosti týkali sexuálnej orientácie, aj toho či hľadajú mimomanželský pomer.

Hackeri získali užívateľské mená, e-maily, dátumy narodenia, PSČ či IP adresy užívateľov. Dáta užívateľov zoznamky FriendFinder zverejnili na takzvanom temnom webe, ktorý nie je možné nájsť na vyhľadávači Google.

Sexuálna komunita

Erotická zoznamka má 63 miliónov užívateľov po celom svete, viac ako sedem miliónov v Británii. Prevádzkovatelia svoju stránku označujú ako prosperujúcu sexuálnu komunitu.

Shaun Harper, jeden z tých, ktorých údaje boli zverejnené, hovorí, že jeho e-mail zasiahol vírus a preto boli jeho informácie zverejnené. "Stránka vyzerala v poriadku. Ale keď som sa na ňu dostal, uvedomil som si, že to nie je pre mňa. Hľadal som niečo dlhodobé. V tej dobe som už ale zadal osobné údaje. neskôr som účet vymazal a myslel som si, že je všetko v poriadku," uviedol Shaun pre britský The Guardian.

Pri ochrane proti hacknutiu akejkoľvek stránky je dôležité správne si vybrať heslo. Pozrite si priložené video:

"FriendFinder Networks Inc. chápe a plne si uvedomuje závažnosť problému. Úzko spolupracujeme s políciou, ktorá začala komplexné vyšetrovanie s pomocou forenzných expertov," napísala vo vyhlásení spoločnosť FriendFinder Networks Inc., ktorá prevádzkuje zoznamku.

Hackeri sa nabúrali do zoznamky a zverejnili chúlostivé údaje, pozrite si video:

Súvisiace články