Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Seansa s liečiteľom, ktorý neprišiel. Ľudia kričali haleluja a padali na zem
Zdielať na

Seansa s liečiteľom, ktorý neprišiel. Ľudia kričali haleluja a padali na zem

PRAHA / Na výstavisko v pražských Letňanoch mierili v stredu večer davy ľudí. Chceli stráviť niekoľko hodín so svetoznámym liečiteľom Bennym Hinnom. Podľa informácii denníku Blesk bolo počuť aj slovenčinu. Ľudia sa na seminári hádzali o zem a kričali haleluja

Šou sa začala s takmer hodinovom omeškaním. Potom prišiel pred dav černošský pastor s tlmočníkom. "Toto je deň, ktorý stvoril Hospodin. Dnes budeme všetci požehnaní našim Pánom," oznámil za burácajúceho potlesku.

Následne si zobrala mikrofón sestra Judi a začala hrať na gitaru náboženské piesne. Ľudia stáli, spievali, držali ruky nad hlavou. "Ježiš, Amen, Haleluja!"

Ľudia v tranze

Ľudia sa dostávajú do tranzu. Až hodinu po začiatku sa dozvedeli, že liečiteľ Benny Hinn nepríde. "Bola som z toho sklamaná, ale potom ma to tak ako ostatných prešlo," hovorí Slovenska Milka.

Podľa svedkov, ktorí sa seansy zúčastnili, boli niektorí ľudia zhypnotizovaní:

reprofoto: blesk.cz

Organizátori ale sľúbili, že Hinn sa s účastníkmi semináru spojí cez telemost. Ešte predtým ale musel vložiť ďalšie peniaze do obálok na stoličkách. "Prineste svoje semienko! Rýchlo! Pastor Benny Hinn je pripravený sa za vás modliť," burcujú.

Boží dotyk

Ľudia stoja v zástupe. Keď sa objavil Hinn, ľudia boli ako zhypnotizovaní. Dokonca padali na zem. "Vôbec si to nepamätám ako som spadla. Prežívala som boží dotyk. Je to moc Ducha svätého," opisuje Slovenka. Či sa niekto uzdravil, nie je jasné. Podľa organizátorov sa to nestane hneď.

Sklamanie sa častokrát striedalo s radosťou. Ľudia to dávali znať takýmito gestami:

reprofoto: blesk.cz

Pozrite si atmosféru seansy v Prahe. Zúčastnili sa na nej najmä seniori a ľudia vo veku okolo 40 rokov: 

Súvisiace články