Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Smrť ako koníček. Michaela Fialová (28) miluje zabíjanie
Zdielať na

Smrť ako koníček. Michaela Fialová (28) miluje zabíjanie

LITOMĚŘICE / Češka Michaela Fialová z Litoměříc je žena, ktorú nemôžu vystáť ochranári zvierať ani poľovníci. Na svojich stránkach zverejňuje fotky pozabíjaných zebier, žiráf a iných zvierat. Tvrdí, že provokuje zámerne.

"Lov zebry bol pre mňa dlho jeden z nesplnených snov. Keď som po prvýkrát dostala možnosť vďaka sponzorovi túto trofej získať, pochopiteľne som neodolala," povedala Michaela Fialová pre magazín Reflex.

Podľa jej slov je potrebné trafiť zebru do lopatky, kde sa stretávajú pruhy a tvorí tak terč. Tomuto zásahu hovoria africkí lovci "perfect" a zebra nikam neutečie. "V momente, kedy vaša guľka mieri len trochu dozadu a trafí žalúdok, môžete si byť istí, že zver budete stopovať ešte minimálne poobede s dosť neistou šancou na úspech," dodáva Michaela.

Michaela s jednou zo svojich trofejí:

reprofoo: Reflex

Začala v trinástich

Michaela pochádza z poľovníckej rodiny z Litoměříc. Prvýkrát sa zúčastnila lovu, keď mala trinásť. Dvadsaťosemročná lovkyňa za zvieratami cestuje po celom svete. Podľa portálu iDnes.cz si ju ďalší komerční lovci najímajú ako sprievodkyňu po Afrike aj Európe.

Lov na zebry absolvovala Michaela v africkom Port Alfréd. V tomto pobrežnom mieste žijú zebry v asi desaťčlenných stádach. "Nemuseli sme chodiť ďaleko, km sme narazili na jedno menšie stádo o šiestich kusoch. Skryli sme sa v tráve, ale sprievodca si rýchlo všimol, že v stáde nie je žiadny žrebec. Najpravdepodobnejšie ich ulovili šelmy a kobyly ešte nenašli náhradníka," opisuje priebeh lovu Michaela.

Nakoniec skupinu vhodnú na lov našli. Po dlhej prechádzke. "Nechcela som nič pokaziť. Trpezlivo som hľadala na zebrom tele cez hľadáčik zebrí "terč". Potom som si dala krátke dychové cvičenie, zamierila som a vypálila," približuje Michaela magazínu Reflex.

Michaela sa vyžíva v love, fotografie má aj s levom či žirafou:

reprofoto: Reflex

reprofoto: Reflex

... ďalším výstrelom ho dorážam...

"Moja rana nedopadla najlepšie, zviera ešte žije. Okamžite ho ďalším výstrelom dorážam a jeho oči hasnú," spomína.

Po niekoľkých fotkách s trofejou, prichádzajú na rad tradície. "Sprievodca potiera moju tvár krvou a stopár medzitým zručne otvára zebrie vnútornosti. Dáva mi kus surovej pečienky, zubami odtrhávam sústo," predstavuje tradície Michaela.

Michaela Fialová navštívila aj Slovensko. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články