Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Cestovná kancelária ponúka svadbu bez mrakov, úspech zaručený
Zdielať na
Zaujímavosti

Cestovná kancelária ponúka svadbu bez mrakov, úspech zaručený

Zdroj: ISIFA

LONDÝN / Nebo bez mrakov na deň svadby ponúka britská firma francúzskym svadobčanom. Slnečnú oblohu zaistia chemikálie, ktoré zabránia dažďu v deň D. Deň bez dažďa vyjde záujemcov na 100 000 libier (približne 130 000 eur).

Firma podľa britského denníka The Independent z lietadiel rozptýli do atmosféry jodid strieborný. Kryštáliky tejto látky pôsobia ako kondenzačné jadrá, na ktorých sa vytvárajú kvapky dažďa. Mrak sa vyprší a v deň svadby je obloha jasná.

Úspech zaručený

"Celý projekt trvá asi tri týždne. Z toho týždeň je na to, aby sa do Francúzska a späť dostali meteorológ, lietadlo a pilot. Posádka musí byť na mieste najmenej týždeň pred udalosťami," uvádza firma Oliver´s Travels. Úspech je vraj zaručený, pokiaľ nedorazí hurikán alebo iný prírodný živel.

Ak sa služba ujme vo Francúzsku, bude ju cestovná kancelária poskytovať časom aj v Británii. Lietadla Oliver´s Travels nemôžu kvôli pravidlám leteckej dopravy lietať všade. Rozptýlenie mrakov spoločnosť ponúka len na niektorých miestach Francúzska.

Likvidácia mrakov bežná

Likvidácia mrakov začína byť podľa Oliver´s Travels bežná. Najmä tam, kde je potreba dažďa či snehu. Technológia je často využívaná v Číne. Rozohnať oblak sa miestne úrady snažili napríklad pri zahájení olympiády v Pekingu v roku 2008.

Zdielať na

Súvisiace články