Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Stopárovi nikto nezastavil. Zviezol ho až prezident
Zdielať na

Stopárovi nikto nezastavil. Zviezol ho až prezident

MONTEVIDEO / Mladík stál so zdvihnutým palcom na kraji cesty na juhu Uruguaja. Nikto mu však nezastavil, až na jedného nečakaného záchrancu. Miesto v aute mu ponúkol sám prezident.

Hlava štátu José Mujica, ktorý je povestný neokázalým prístupom k prezidentskej funkcii, doviezol mladíka až ku svojej rezidencii.

Milú príhodu zamestnanca chemického závodu na juhozápade Uruguaja Gerhalda Acostu vydal denník El Observador.

Zúfalé mávanie

Acosta minulý týždeň ako obvykle prišiel do práce s kolegom, ale pri vstupe na neho čakalo nemilé prekvapenie. Kvôli nezrovnalostiam v dokumentoch sa nedostal dovnútra. Nemal sa ako dostať domov a preto začal stopovať, informoval server metro.co.uk.

V príšernej horúčave stál na kraji cesty a bezmocne sa prizeral, ako okolo neho postupne prešlo tridsať áut. Keď sa vydal domov pešo a iba zo zúfalstva mávol na dvojicu áut, ktoré išli za sebou, zastavili mu.

Keď nastúpil, pochopil

Vodič druhého auta sa Acostu opýtal, kam ide, nasmeroval ho do auta pred ním, ktoré malo vládnu značku.

"Keď som nastúpil, povedal som si, túto ženskú predsa poznám. Bola to Lucía s fenou Manuelou a Pepe sedel vpredu," popísal nezabudnuteľný zážitok stopár. Lucía je senátorka a manželka prezidenta.

Twitter/Gerhald Acosta

Krátka, ale milá cesta

Ľavicový líder krajiny, ktorému začiatkom marca končí mandát, je známy svojím ľudovým vystupovaním i životom na opustenej farme.

Bežne jazdí starším volkswagenom typu chrobák. Mladíkovi však zastavil v oficiálnom prezidentskom SUV.

Prezidentský pár stopárovi povedal, že ho nemôžu zaviesť až do jeho rodného mestečka, ale len po ich sídlo Anchorena. "Cesta bola síce krátka, ale obaja boli veľmi milí. Jediní, ktorí mi zastavili," pochválil pár Acosta.

Stopovanie je obľúbené predovšetkým u mladých ľudí. Väčšina z nich stopuje, aby ušetrili peniaze za cestu, avšak nájdu sa aj takí, ktorí majú stopovanie ako vášeň. Pozrite si príbeh Slováka Hogyho, ktorý prešiel 25 krajín s palcom hore:

Súvisiace články