Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Svetový barman. Erik mieša drinky kráľovskej rodine či celebritám
Zdielať na
Zaujímavosti

Svetový barman. Erik mieša drinky kráľovskej rodine či celebritám

LONDÝN / Máloktorému barmanovi sa podarí pripravovať kokteily pre kráľovnú či známych hollywoodskych hercov. Jeden z tých šťastných je Slovák pochádzajúci z Nitry. Začínal síce ako lacná pracovná sila v tých najobyčajnejších podnikoch, no osud sa zvrtol a dnes je celebritou on.

Erik začínal v Londýne zbieraním pohárov. V súčasnosti však patrí k špičke vo svete barmanov.

"Postupne som sa vypracoval. Cez deň som študoval v jazykovej škole a večer som robil," spomína na svoje začiatky Erik Lorincz.

Po rokoch tvrdej driny sa vypracoval a dnes mieša drinky, o akých sa mnohým ľuďom ani nesníva.

Slávny drink

V luxusnom hoteli, kde pracuje, už stretol nejednu svetovú hviezdu. Dokonca jeho nápoj pil i princ Charles, ale i herec Nicolas Cage. "Nicolas Cage pritom pije zväčša klasické kokteily," dodáva.

Najdôležitejší nápoj svojho života podával počas osláv výročia kráľovnej na britskom tróne. Koktejl pre 120 hostí chcel podávať na neobvyklom mieste.

"Zbadal som fontánu, v nej som chcel ten nápoj podávať. Kolegovia sa len držali za hlavy, že čo som to zase vymyslel," spomína.

Ako barman sa zúčastnil viacerých súťaží. Povyhrával rôzne ceny. Koktejl, ktorý ho vyniesol do pomyselnej barmanskej siene slávy, ochutnávala ako prvá jeho mama.

"Veľmi jej chutil, tak som sa rozhodol dať do ochutnať i porotcom," priznal Erik.

Zdielať na

Súvisiace články