Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Myš si pochutnávala na sladkostiach za 450 eur
Zdielať na

Myš si pochutnávala na sladkostiach za 450 eur

Zdroj: Twitter

PARÍŽ / Vo väčšine miest si myši vystačia so syrom. To ale neplatí pre parížske hlodavce, ktoré majú omnoho náročnejšie chute - ako napríklad myš, ktorú odfotil okoloidúci, ako sa za výkladnou skriňou kŕmi sladkosťami, za 450 eur.

Fotografia, ktorá sa objavila na sociálnej sieti Twitter, kde sa dočkala tisícov preposlaní, aby sa neskôr objavila aj v médiách či televízii, priniesla firme Hédiard posmešky. Zákazníci okamžite žiadajú kontrolu hygieny.

Vyvolala tiež novú vlnu obáv ohľadom dlhodobého - a márneho - boja parížskej mestskej rady proti rozšíreniu hlodavcov, napísal spravodajský server The Times.

Ideálny darček

Firma Hédiard, ktorá má v Paríži tri predajne, je dodávateľom vybraných lahôdok od roku 1854. Dá sa tu kúpiť napríklad 180 gramový pohár pečienok foie gras za 108 eur, alebo fľaša šampanského Dom Pérignon 2004 za 157 eur.

Čokolády Hédiard sú považované za ideálny darček či súčasť občerstvenia pre hostí. Škatuľa Bianca, na ktorej si pochutnávala myš-hedonistka, obsahuje okrem čokolády tiež ovocné cukríky, ľadové gaštany a kandizované ovocie.

Súvisiace články