Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
McDonald's musí zaplatiť pokutu za myší chvost v hamburgeri
Zdielať na

McDonald's musí zaplatiť pokutu za myší chvost v hamburgeri

TEMUCO / Reštaurácia s rýchlym občerstvením McDonald's v Čile musí zákazníkovi zaplatiť odškodné vo výške viac ako dva milióny pesos (viac ako 2 622 eur). Zákazník našiel v jednom z hamburgerov myší chvost.

Prípad sa stal čilskom meste Temuco a úrady reštauráciu dočasne zavreli. Súd rozhodol o odškodnení na základe skutočnosti, že spoločnosť zanedbala kontrolu kvality. Temuco leží sedemsto kilometrov južne od hlavné mesta Santiago.

KFC vyhodilo dievča

Americký reťazec s rýchlym občerstvením KFC venuje tridsať tisíc dolárov (22 169 eur) na liečbu trojročného dievčatka, ktoré vykázali z pobočky v americkom Jacksone pre znetvorenú tvár. Vadila obsluhe.

Viktóriu Wilcherovú zo štátu Mississippi pohrýzli pitbuly. Jej rodina minulý týždeň na facebooku napísala, že pri návšteve KFC v Jacskone pracovníci dievča žiadali, aby odišla, pretože desí ostatných návštevníkov.

Správanie zamestnancov vyšetrujú

Hovorca KFC Rick Maynard uviedol, že incident je stále predmetom vyšetrovania. Bez ohľadu na jeho výsledok ale firma pomôže rodine dievčatka s úhradou vysokých nákladov na liečenie.

"Bez ohľadu na výsledok vyšetrovanie sme sa rodine Victorie ospravedlnili a prisľúbili im pomoc," uviedol Maynard. "Celá rodina KFC stojí za Viktóriou," dodal hovorca. VIAC TU. 

Príbeh Viktórie natoľko zaujal, že jeden z amerických plastických chirurgov sa jej rozhodol pomôcť. "Veľmi ma zasiahlo, čo sa jej prihodilo," hovorí plastický chirurg Frank Stile. VIAC TU. 

Súvisiace články