Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Návštevníci sa stratili v najväčšom bludisku na svete
Zdielať na

Návštevníci sa stratili v najväčšom bludisku na svete

Zdroj: Cool Patch Pumpkins/Facebook

DIXON / Najväčšie kukuričné bludisko na svete budú musieť v priebehu budúceho roka zmenšiť. Dôvodom sú zbesilí turisti, ktorí sa v ňom stratili. Zachránili ich privolaní policajti. Správu priniesol britský The Daily Mail.

Bludisko, ktoré je na zapísané v Guinessovej knihe rekordov, sa nachádza v Dixone neďaleko Sacramenta v americkej Kalifornii. Má rozlohu 254 952 metrov štvorcových.

Po tom, čo sa v jeho chodbách stratili návštevníci, museli privolať záchranárov. Bludisko muselo zostať otvorené o niekoľko hodín dlhšie. Vystrašení turisti sa dostali na slobodu až po západe Slnka, píše britský The Daily Mail.

Dôvod na zmenšenie

Kalifornský dôstojník potvrdil, že polícia doposiaľ zaznamenala sedem hovorov z bludiska. "Návštevníkom radíme odpočinúť si a spojíme sa s majiteľom bludiska, aby vyslal zástupcu a tých, ktorí zablúdili, dostal odtiaľ von," vysvetlil.

Cool Patch Pumpkins/Facebook

Matt Cooley, ktorý otvoril bludisko pre verejnosť na viac ako dvanásť rokov, povedal, že volanie na tiesňovú linku môže byť zámienkou, aby bol labyrint zmenšený. Je totižto enormne veľký.

"Môj brat, ktorý ho navrhol, vždy chce, aby bol väčší a lepší. Je fakt, že by sme ho mohli v priebehu budúceho roka zmenšiť," priznal Cooley.

Zľaknú sa a zavolajú pomoc

Tento rok je oproti minulým pokojnejší. V minulosti sa stávalo aj to, že ľudia v bludisku po únavnom hľadaní východu omdleli.

"Tento rok sa nič také neudialo. Zaznamenali sme len spomínanú partiu ľudí, ktorí zmätení volali na číslo 911," dodal.

Cooley spomenul aj to, že návštevníci dostanú inštrukcie a sú upozornení na to, aby tiesňovú linku nevolali. Vždy sa ale nájde niekto, kto sa uprostred bludiska zľakne a hovor uskutoční.

Súvisiace články