Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Úchvatný výhľad a ubytovanie zdarma, má to však háčik
Zdielať na

Úchvatný výhľad a ubytovanie zdarma, má to však háčik

Zdroj: Reprofoto /Mirror

TERST / Pravdepodobne najkrajší výhľad na svete a zadarmo! Takéto lákadlo ponúka svojim hosťom unikátny hotel v talianskych Alpách. Dostať sa doň však nie je vôbec jednoduché.

Malý hotel sa nachádza na vrchole pohoria vo výške viac ako 2 500 metrov, píše britský Daily Mail. Ponúka úchvatný výhľad na talianske Alpy a ubytovanie zadarmo. Napriek tomu, že to znie viac ako dobre, túto štedrú ponuku príjmu len skutoční odvážlivci.

Ak sa však dostanete úplne na vrchol, privítajú vás s otvorenou náručou.

Hotel vznikol na počesť horolezca Lucu Vuericha, ktorý v roku 2010 tragicky zahynul pri pokuse zdolať vodopád, píše Mirror. Je však tak vysoko, že pri jeho stavbe museli materiál privážať helikoptérou.

Reprofoto Daily Mail

V útulnom hoteli vyrobenom z dreva a ocele, sa môže naraz ubytovať deväť ľudí, keďže viac postelí sa do drobnej stavby nezmestí. 

Hotel je však úplne prispôsobený podmienkam, v ktorých sa nachádza. Strecha je odolná voči hromadeniu snehu a aj keď je v zime snehom úplne pokrytý, dostať sa doň nie je problém. Vchod je orientovaný na juh, takže slnečné lúče ľahko roztopia ľad. 

Odkedy ho otvorili, stal sa obľúbenou destináciou milovníkov hôr.