Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obamovi zamietli v reštaurácii kreditnú kartu
Zdielať na

Obamovi zamietli v reštaurácii kreditnú kartu

WASHINGTON/NEW YORK / Toto zrejme nečakal! Prvému mužovi Spojených štátov amerických, prezidentovi Barackovi Obamovi zamietli v reštaurácii v New Yorku kreditnú kartu. Zachránila ho manželka Michelle.

"Išiel som počas konania sa valného zhromaždenia OSN do reštaurácie v New Yorku. Moja kreditná karta bola zamietnutá," povedal Obama. " Mysleli si, že tam bol nejaký podvod," dodal.

Barack Obama sa musel pred personálom reštaurácie brániť. "Snažil som sa vysvetliť čašníčke, že svoje účty platím," cituje Obamu The Washington Post. Prezidenta zachránila manželka Michelle, ktorá mala svoju kreditku pri sebe a celý obed zaplatila. 

Znepokojujú ho peniaze

Obama už v minulosti bol mierne znepokojený svojim stavom na konte. V Austine v júli chcel zaplatiť za grilovanie tristo dolárov ale zistil, že nemá dostatočnú hotovosť. Tak sa so šéfom výjazdu radil, či môže platiť kreditkou.

Ľudia väčšinou platia vyššie položky platobnou alebo kreditnou kartou. V Minneapolise za nákup Obama zaplatili hotovosťou viac ako osemdesiat dolárov. Vtedy povedal, že má v peňaženke len hotovosť a vodičský preukaz, žiadne karty.

Salutoval s kelímkom v ruke

Americký prezident Barack Obama si vyslúžil kritiku za spôsob, ktorým v utorok zasalutoval príslušníkom námorníctva. Keď vystupoval v New Yorku z vrtuľníku, prítomných vojakov totiž pozdravil s kelímkom v ruke. Biely dom video zverejnil na Instagrame. VIAC SA DOČÍTATE VIAC: Obama salutoval s téglikom v ruke, schytal spŕšku kritik.

Súvisiace články