Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Schmatol, zničil a odplával. Kameraman prišiel o drahú techniku
Zdielať na

Schmatol, zničil a odplával. Kameraman prišiel o drahú techniku

AUCKLAND / Kameraman nakrúcal žraloka bieleho z ochrannej klietky. Predátorovi sa to očividne nepáčilo a tak zničil súpravu šiestich GoPro kamier v hodnote 9 000 eur, informoval britský The Daily Mail.

Technika, ktorá má hodnotu 9000 eur, v súčasnosti leží na morskom dne pri pobreží Nového Zélandu.

Kameraman Andy Casagrande poverený firmou 360Heros, ktorý získal okrem iného aj cenu Emmy, sledoval z bezpečia ochrannej klietky obrovského žraloka bieleho, píše britský The Daily Mail.

Nakrúcal zábery pre Discovery Channel's Shark Week. Predátorovi sa nakrúcanie natoľko znepáčilo, že Andymu zničil všetkých šesť kamier.

Luxusné hody

Majiteľ a zakladateľ GoPro Michael Kintner dostal od Andyho správu. "Mike, bohužiaľ mám pre teba veľmi zlé správy. Nemôžem tomu uveriť. Došlo k najhoršiemu možnému scenáru. Pozri si prílohu," napísal Kintnerovi, ktorý mu vybavenie požičal. 

"Vyzeralo to, akoby hral s kamerami futbal. Zničil prvú, vypľul ju, potom sa vrátil a zničil ďalšie," opísal Andy zážitok.

Reprofoto/360Heros

Pozrite si priložené video z ochrannej klietky. Žralok mal vskutku luxusné hody:

Bez hraníc?

"Kvôli jednému hladnému žralokovi sme prišli o kamery, ale máme historické zábery, a to aj na úkor nesmierne drahého občerstvenia," stojí vyhlásenie na oficiálnej webovej stránke GoPro.

Reprofoto/360Heros

Otázka znie jasne - ako ďaleko sú ochotní ľudia zájsť, aby nakrútili dokonalé zábery?

Súvisiace články