Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Plavca napadol trojmetrový žralok
Zdielať na

Plavca napadol trojmetrový žralok

MANHATTAN BEACH / Na obľúbenej kalifornskej pláži napadol žralok biely vytrvalostného plavca, ktorý trénoval na preteky. Útok prežil len so šťastím. Na breh ho vytiahli kamaráti, informoval britský denník The Daily Mail.

Steven Robles trénoval so svojím tímom na preteky vo vytrvalostnom plávaní. V jednej chvíli ho napadol žralok a zahryzol sa mu trupu a pravej ruky.

Pri útoku si spomenul na radu. Jedinou možnosťou je úder do nosa žraloka, ktorým sa mu podarilo predátora dezorientovať a s krikom sa snažil odplávať preč, píše The Daily Mail.

Po útoku v kritickom stave

"Cítil som, ako jeho čeľuste prenikajú hlbšie a hlbšie pod kožu. Myslel som si, že je po mne," opisuje Steven desivý zážitok.

"Všade bola krv. Uvedomil som si, že žralok ho dostal," povedal Stevenov kamarát Casey. "Celý čas kričal, pochopil som, prečo," dodal. Po útoku bol jeho stav kritický, momentálne sa už ale zo zranení lieči doma.

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých a ľudí so slabšou povahou:

Pláž bola na niekoľko hodín zatvorená, než sa podarilo pobrežnej hliadke trojmetrového dravca odlákať do hlbších vôd ďalej od pláže.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy