Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Príslušník britskej stráže tancoval v službe, pátra po ňom ministerstvo
Zdielať na

Príslušník britskej stráže tancoval v službe, pátra po ňom ministerstvo

LONDÝN / Britské ministerstvo obrany začalo pátrať po príslušníkovi kráľovskej stráže pred Buckinghamským palácom, ktorý si dlhú chvíľu krátil tanečnými krokmi a pohybmi pri pochodovaní. Dokonca "struhol" aj niekoľko piruet.

Videozáznam tancujúceho príslušníka britskej strážnej služby sa objavili okamžite na sieti YouTube, kde mimo iného vidieť aj to, ako si strážnik kľakol akoby chcel niečo zobrať zo zeme.

Vážne tým porušil vžitú predstavu o strážnikoch s kamennou tvárou, ktorí bez pohnutia strážia palác napriek snahám turistov vyrušiť ich či rozosmiať.

Ministerstvo obrany už potvrdilo, že prípad vyšetruje. K tancu došlo v dobe, keď bola kráľovná Alžbeta II. v Škótsku.

Je na stráženie, nie na zábavu

Správu o tancujúcom strážnikovi zverejnil The Daily Mail pred dvomi dňami. Ministerstvo obrany okamžite reagovalo, že malo strach z filmovania strážnika a vyhlásilo pátranie.

Na YouTube sa objavilo viac videí. Jedno z nich, trojminútové, bolo zverejnené 20. augusta a má viac ako 600 tisíc videní.

Aj keď je záznam určite zábavný, z prostredia ministerstva obrany sa ozvali hlasy, že vojak tam je na stráženie. "Je tam na to, aby strážil Buckinghamský palác, nie bavil turistov," cituje The Daily Mail svoj zdroj.

Súvisiace články