Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Robotníci si odskočili ku klavíru, a stojí to za to!
Zdielať na

Robotníci si odskočili ku klavíru, a stojí to za to!

TRNAVA / V rámci projektu Klavír v meste sa piano dostalo aj do Trnavy. A v momente to využili aj robotníci z neďalekej stavby, ktorí si zahrali. Výsledok je v skutku príjemný

Zásadnou myšlienkou projektu Klavír v meste je to, že hudba zbližuje. Hudobným nástrojom na ulici sa popýšil už aj New York, Londýn či Praha.

Na klavíri si mohli zahrať pred štyrmi mesiacmi aj Bratislavčania. Podľa ľudí, ktorí klavír objavili, hudba zbližuje. Aj pre učiteľku klavíra bolo takéto vonkajšie hranie niečím novým. "Páčia sa mi takéto inovatívne nápady. Hudba sa tak dostáva medzi ľudí," vraví učiteľka klavíra zo Základnej umeleckej školy M. Ruppeldta.

Robotníci si zahrali na klavíri, pozrite si priložené video:

Trest pre policajta

V hlavnom meste Česka Prahe ukázal brilantnú hru na klavíri aj policajt v službe. No keďže mal byť práve v tom čase na námestí Jana Palacha a venovať sa tamojšej dopravnej situácii, jeho nadriadený až taký nadšený z jeho výkonu nebol. Policajt nakoniec za hru na klavíri nedostal. 

Klavír ako symbol revolúcie

Symbolom ukrajinskej revolúcie sa stal muž s kuklou na hlave, ktorý v najťažších chvíľach konfliktu v Kyjeve zahral demonštrantom na Majdane na klavíri.

Každý počul jeho tóny, nikto však nepoznal jeho tvár. Po celý čas totiž nosil na hlave kuklu. Vyslúžil si dokonca prezývku extrémista za klavírom. O svojej minulosti hovoriť nechce.

Prezradil len to, že v Kyjeve žije krátko. Presťahoval sa sem po smrti svojej ženy a dieťaťa. "Myslel som, že môj život skončil. Je ťažké prísť o milovaných ľudí," hovorí klavírista.

Súvisiace články