Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO. Trest za hru na klavíri policajta nakoniec obišiel
Zdielať na

VIDEO. Trest za hru na klavíri policajta nakoniec obišiel

PRAHA / Policajt v uniforme nemusí byť len prísny. Občas dokáže pobaviť aj okolie. Napríklad aj brilantnou hrou na klavíri. No keďže mal byť práve v tom čase na námestí Jana Palacha a venovať sa tamojšej dopravnej situácii, jeho nadriadený až taký nadšený z jeho výkonu nebol...

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Dobré meno pre políciu

Polícia, aj keď sa niekedy potýka s ekonomickými a možno aj personálnymi problémami, je vo svojej podstate v pohode, povedal v nedeľu policajný prezident Martin Červíček. Reagoval tak na populárne internetové video, na ktorom pražský policajt v uniforme krátko zahrá na klavír umiestnený v centre pri budove filozofickej fakulty. Klavirista podľa Červíčka urobil pre dobré meno polície možno viac než on sám ako policajný prezident.

"Je vidieť, že sme normálni ľudia a určitá spontánnosť k nášmu výkonu služby patrí," dodal Červíček, ktorý teraz čelí správnemu konaniu, v ktorom sa má preskúmať zákonnosť jeho menovania.

Potrestaný nakoniec nebude

S aktérom videa, ktoré má na serveri YouTube pod titulom "This is Prague, baby! :D" už viac než trištvrte milióna zhliadnutí, Červíček osobne hovoril. "Ja som mu doslova poprial, nech je tá kariéra naďalej taká úspešná ako v tých prvých týždňoch," priznal policajný prezident.

Policajt podľa neho pracuje v pražskej dopravnej polície zhruba mesiac a pol a nebude potrestaný. Šéf mu len podľa Červíčka pri pohovore vysvetlil, čo je a nie je možné.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

YouTube

Súvisiace články