Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Návod, ako dobre kúpiť dovolenku na poslednú chvíľu
Zdielať na

Návod, ako dobre kúpiť dovolenku na poslednú chvíľu

BRATISLAVA / Turecko, Egypt, Španielsko Grécko alebo Tunisko. Do týchto destinácií lietajú Slováci najradšej. Samozrejme platí, čím nižšia cena za dovolenku, tým lepšie. Ušetriť sa dá aj pri nákupe last minute zájazdov, ešte lepšie ultra last minute. Po novom si totiž dovolenku budete môcť kúpiť priamo na letisku a ešte v ten deň odletieť.

Na ultra last minute sa nechá nahovoriť stále viac ľudí. Medzi takých patria aj Lenka a Rišo. Podarilo sa im vybaviť na poslednú chvíľu spoločné voľno, neváhali, pobalili kufre a vybrali sa na letisko. Ešte stále netušia, kam idú dovolenkovať a ani kedy im odlieta lietadlo. Isté je len to, že odídu v deň kúpy zájazdu.

"Raz je pekne a raz je škaredo. Rozhodli sme sa teda, že vybehneme niekam na dovolenku, uvidíme, čo nájdeme," hovoria dovolenkári.

Predaj ultra last minute zájazdov priamo z letiska je dopredaj miest, ktoré ostali cestovným kanceláriám voľné. Zľavy sa pritom šplhajú až do výšky osemdesiat percent z katalógovej ceny.

"Je to o pár voľných miestach, posledných voľných miestach. Nemôžem si príliš vyberať destináciu, konkrétny hotel. Zoberiem to, čo zostalo," hovorí riaditeľ agentúry sprostredkujúcej ultra last minute zájazdy Pavol Mladý.

Výhody vs. nevýhody

Po zaplatení nasleduje zrýchlený postup, ktorý má na starosti cestovná kancelária. "Treba nahlásiť do leteckej spoločnosti mená, potom sa prehrajú do checkin-u, nahlásia sa partnerovi kvôli transferu a takisto do hotela kvôli rezervácii," objasňuje riaditeľka cestovnej kancelárie Nora Fedorová.

Takéto cestovanie však nemusí byť práve najvhodnejšie pre celé rodiny. Odletieť môžete o dve, ale aj o dvanásť hodín a v lietadle zväčša býva veľmi málo voľných miest.

Doteraz bol predaj utra last minute dovoleniek priamo na letisku možný napríklad vo Viedni. Jeden z hlavných dôvodov, prečo sa rozšíril aj u nás je preto, že ich predaj má stále stúpajúci trend. Až takmer polovica ľudí si rezervovala v júni online dovolenku menej ako sedem dní pred odletom. Dvadsať percent rezervácií bolo iba tri, či ešte menej dní pred odjazdom.

Súvisiace články