Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hlúpy zlodej. Vo vykradnutom dome sa prihlásil na Facebook
Zdielať na

Hlúpy zlodej. Vo vykradnutom dome sa prihlásil na Facebook

Zdroj: ISIFA

MINNESOTA / Pred pár dňami sa stal v americkom mestečku St. Paul kuriózny prípad. Polícia zatkla Nicholasa Wiga, ktorý sa počas vlámania do domu prihlásil na Facebook. Zabudol sa však odhlásiť.

Keď sa majiteľ domu James Wood vrátil domov a zistil, že sa stal obeťou vlámania, zavolal políciu. Z domu mu zmizli peniaze, kreditné karty a hodinky. Našiel však nohavice, opasok a tenisky, ktoré patrili zlodejovi.

Následne si všimol na svojom počítači neznámy profil na Facebooku. Na svojom profile zverejnil meno zlodeja a svoje telefónne číslo, aby ho ľudia kontaktovali, ak lupiča poznajú. Večer mu však poslal textovú správu sám zlodej.

Wood mu preto odpísal, že si uňho zabudol nejaké veci a nech si po ne príde, s čím zlodej súhlasil. Keď si však po veci prišiel, na mieste ho čakali policajti, ktorí ho zatkli. Na ruke mal dokonca ukradnuté hodinky.

Zlodejovi, ktorý bol už v minulosti niekoľkokrát trestaný, hrozí v prípade dokázania viny až desaťročný trest odňatia slobody a pokuta dvadsaťtisíc dolárov.

Súvisiace články