Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Videohry za pol milióna. Najväčšia zbierka sveta je na predaj
Zdielať na

Videohry za pol milióna. Najväčšia zbierka sveta je na predaj

BUFFALO / Hrdý majiteľ najväčšej zbierby videohier na svete sa rozhodol dospieť. Michael Thomasson, ktorého meno figuruje aj v Guinessovej knihe rekordov, predáva svoju zbierku, kde je viac ako 11 tisíc hier.

Svoju bohatú zbierku stihol doposiaľ predať už dvakrát. Prvýkrát to bolo v roku 1989, kedy ho k tomu donútili finančné problémy. Nemal dostatočný kapitál na zakúpenie hernej konzoly Sega Genesis. O deväť rokov neskôr bola dôvodom jeho svadba, píše americký New York Daily News

Momentálne predáva svoju zbierku hier po tretíkrát a už asi naposledy. So záujemcami sa roztrhlo vrece a o jeho kúsky sa bijú od prvého dňa aukcie. Tá prebieha na serveri gamegavel.com. Štartovacia suma na každú hru bola jeden dolár.

700 - 800 tisíc dolárov

Prvenstvo na internete má užívateľ s prezývkou lastgamer, ktorý investoval neuveriteľných 90 751 dolárov (takmer 67 tisíc eur). Budúci majiteľ dostane navyše certifikát Guinessovej knihy rekordov.

Z jeho zbierky nebolo doposiaľ viac ako 2600 hier vôbec otvorených a až 8000 má stále svoje originálne obaly a manuál.

Dôvod, prečo sa milovník videohier rozhodol so svojím takmer celoživotným koníčkom skončiť, je rodina. Chce mať viac času na manželku a deti. "Chcem pomôcť rodine a priateľom. Aj finančne," ozrejmil. Možno sa s odstupom času ešte k svojmu koníčku vráti. "Videohry boli veľkou súčasťou môjho života a bude tomu tak aj naďalej," hovorí.

Podľa odborníkov má jeho zbierka hodnotu priobližne 700 až 800 tisíc dolárov (asi 516 tisíc až 590 tisíc eur).

Súvisiace články