Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Smrteľná hra z Ameriky prišla na Slovensko. Tečie krv
Zdielať na

Smrteľná hra z Ameriky prišla na Slovensko. Tečie krv

BRATISLAVA / Knock out poznáme najmä z boxu ako zrazenie na zem. Americkí tínedžeri si však z toho urobili zábavku. Bezdôvodne si vyberajú ľudí na ulici, ktorých bez milosti posielajú na zem. Táto v úvodzovkách hra si v Amerike vyžiadala už aj ľudské životy. Smutné je, že podobná zábavka zrejme dorazila aj na Slovensko.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

"Vystupoval som z električky číslo 8 na Trnavskom mýte bolo asi 20:45. V tom mi niekto vrazil päsťou do tváre. Nevšimol som si kto to bol a ani prečo. Jediné čo viem je, že som sa prebral ako kľačím na kolenách," opisuje nepríjemný zážitok napadnutý Peter.

Peťo električkou nechodí často. Predpokladá, že si ho útočník vybral náhodne. Podobne to prebieha aj v amerických uliciach. Mladí tínedžeri neberú ohľad ani na staršie osoby ani na to, že ich obeťami sa stávajú ženy. Samotnú akciu si dokonca nakrúcajú. "Dostala som ranu zozadu. Keď som dopadla po údere na zem, nevedela som si ani spomenúť čo sa vlastne stalo," hovorí jedna z obetí nebezpečnej hry.

Ľudia nemali čas pomôcť

"Krvácal mi nos. Keď som jedného staršieho pána, aby mi podal vreckovku, povedal, že sa veľmi ponáhľa a odišiel," dodal napadnutý Peter, ktorý však nevolal políciu. Nepamätá si ani tvár útočníka a možný svedok sa vyparil.

"Oznámiť vec polícii v čo najkratšom čase má význam aj vtedy, ak si niektoré skutočnosti poškodený nepamätá," uviedol hovorca Prezídia policajného zboru SR Michal Slivka. Polícia má totiž svoje postupy. Keď je čin oznámený zločin včas, policajti dokážu vinníka ľahšie vystopovať. V prípade zranení je potrebné vždy pre istotu navštíviť aj lekára.

Smrteľná hra

Z banálneho úderu sa môže neskôr vykľuť aj niečo závažnejšie. A to by sa takýto útok nemusel klasifikovať už iba ako priestupok. "O priestupok nejde vtedy, ak ide o ublíženie na zdraví. Ublíženie na zdraví ako trestný čin je posúdený vtedy, pokiaľ je tá práceneschopnosť doba liečenia dlhšia ako 7 dní," upresnil advokát Peter Vačok.

O tom, že nejde o nevinnú zábavku, svedčia aj viacerí mŕtvi v Spojených štátoch. Tí sa stali obeťami práve tejto krutej hry. Aj to sa môže stať a to hoci len pri obyčajnom páde. A to by už  nespratného vtipkára zmenilo na zločinca, ktorý by skončil vo väzení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy