Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Unikátna fotka. Blesky zasiahli dva najvyššie mrakodrapy
Zdielať na

Unikátna fotka. Blesky zasiahli dva najvyššie mrakodrapy

Zdroj: Jon Rubino

NEW YORK / Fotografia, o akej snívajú mnohí profesionáli. Tridsaťročnému Jonovi Rubinovi sa podaril husársky kúsok. Počas búrky v New Yorku zachytil okamih, keď dva blesky v rovnakej chvíli udreli do dvoch najvyšších budov, píše New York Post.

Najvyššia budova západnej pologule

Minulý piatok sa v noci New Yorkom prehnala silná búrka. Jon Rubino mal šťastie. Zo svojho balkóna sa mu podarilo vyfotiť unikátny záber. Blesk zasiahol Empire State Building a súčasne nové obchodné centrum Freedom Tower známe ako One World Trade Center.

Oba mrakodrapy sú najvyššími budovami najľudnatejšieho mesta Spojených štátov. Empire State Building má 102 poschodí s anténou vysokou 443,2 metrov. V roku 2013 budovu tromfla 104 poschodová Freedom Tower, ktorá dosahuje výsku 541,3 metrov. Pýši sa titulom najvyššia budova západnej pologule.

Každých tridsať sekúnd

Amatérsky fotograf a kreatívny riaditeľ Jon Rubino urobil záber zo svojho bytu na pätnástom poschodí na Long Island. Počas búrky sledoval televíziu a fotoaparát nastavil tak, aby každých 30 sekúnd automaticky snímal výhľad na mesto cez rieku East River.

"Žijem na Long Island štyri roky. Pokúšal som sa zachytiť blesk v čase, keď zasiahol Empire State Building, už viackrát. Ale bez úspechu," uviedol pre list New York Post.

Po dôkladnom prezretí snímkov zistil, že sa mu šťastnou náhodou podarilo vyfotiť blesk, ktorý v rovnakom čase udrel do Empire State Building a do Freedom Tower. Domnieva sa, že ide o jedinú fotografiu tohto druhu, ktorú neupravil photoshop.

Súvisiace články