Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
SERVISNÁ TÉMA. Takto ohúrite tancom na vlastnej svadbe
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Takto ohúrite tancom na vlastnej svadbe

BRATISLAVA / Keďže je pôst, svadobná sezóna je v nedohľadne. Aj tento čas ale môžete vhodne využiť. Sú veci, ktoré sa dajú zariadiť už teraz. Napríklad si pripraviť nezabudnuteľný novomanželský tanec.

Dbajte na detaily

Priestor, šaty, kvety, zoznam hostí. Je toho rozhodne veľa, čo všetko musia nádejní manželia naplánovať na svoj veľký deň. Netreba však podceniť takú krásnu vec, akou je prvý tanec novomanželov. Ak chcete hostí ohúriť poriadnym tancom, mali by ste navštíviť profesionálov.

Klasický viedenský valčík sa už dnes tancuje skôr pri takzvanom rodičovskom tanci. Profesionálna lektorka potvrdila, že nároky na mladomanželský tanec každoročne rastú. "Stalo sa mi veľa krát, že prišli páry, ktoré mali záujem skôr o modernú hudbu," opísala svoje skúsenosti lektorka.

Lektori vám pomôžu

Pomerne často sa stáva, že v tanečnom páre je u manželov obrovský výkonnostný rozdiel. Tanečné školy v tomto vedia pomôcť. "Slabší partner sa môže najprv doučiť veci s našim lektorom a potom keď dosiahne level toho svojho partnera, tak môžu pokračovať ďalej spolu," objasnila manažérka tanečného štúdia.

Obyčajný valčík môže na prvý pohľad vyzerať jednoducho, no keď chce pár zaujať, základným pravidlom je začať dostatočne včas. "Aby sme sa nedostali do stresu. tesne pred termínom svadby a aby sa stihli doriešiť aj ostatné veci ohľadom organizácie svadby," vysvetlila manažérka. "Sú páry, ktoré prídu aj pol roka pred svadbou. Máme tak čas postaviť výbornú choreografiu," povedala lektorka.

Aby všetko vyšlo

Profesionáli upozorňujú, že aj pri tvorbe choreografie treba zvážiť množstvo faktorov. Ani zďaleka to nie je len o tom, ako ste tanečne zdatní. "Veľmi podstatným faktorom sú šaty nevesty. Musíme prispôsobiť celú choreografiu aj priestoru, či je partnerka zvyknutá tancovať v opätkových topánkach, čiže aj topánky. V neposlednom rade aj hudbu, aby sa manželia dobre cítili," dodala lektorka.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články