Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO. Povrazolezec prechádzal medzi balónmi, nasledoval pád
Zdielať na

VIDEO. Povrazolezec prechádzal medzi balónmi, nasledoval pád

PARÍŽ / Na celom svete je veľmi veľa vyznávačov extrémnych športov. Ale to, čo predviedla skupina Francúzov, doslova vyráža dych! Medzi dvoma lietajúcimi teplovzdušnými balónmi, si akrobati natiahli lano a snažili sa po ňom prejsť. Akrobatický kúsok sa však nepodaril a nasledoval pád! Informáciu priniesol britský denník Daily Mail.

Krkolomné zábery

Skupina, ktorá si hovorí Skyliners, je zoskupenie adrenalínových nadšencov, ktorí si hovoria tiež "Lietajúci Francúzi". Medzi ich vášne patrí aj B.A.S.E. jumping, povrazolzectvo v horách (highlining), horolezectvo a ešte oveľa viac. Filmár Sébastien Montaz- Rosset vytvoril unikátne video, ktoré zachytáva pokus týchto akrobatov o výnimočný kúsok. Píše sa v článku Daily Mail.

Francúzi vzlietli na dvoch teplovzdušných balónoch do veľkej výšky, to však nebolo zďaleka všetko. Medzi nimi natiahli lano, po ktorom chceli následne prejsť z jedného balóna do druhého. Ašak bez akéhokoľvek istenia. Ani jednému z nich sa to však nepodarilo a nasledoval pád z veľkej výšky. Žiadny zo záberov síce neukazuje, že povrazolezci letia k zemi s otvoreným padákom, nikomu sa našťastie nič nestalo. Keďže ani jednému z tímu Skyliners sa krkolomný kúsok nepodaril, zopakovať pokus si chcú už o niekoľko dní.

Odvážlivci mali na hlave upevnené aj kamery a tak si môžete aj vy vychutnať unikátne zábery z ich pohľadu.

The Daily Mail

Súvisiace články