Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Najnovší trend ženského posilňovania je tanec pri tyči
Zdielať na

Najnovší trend ženského posilňovania je tanec pri tyči

BRATISLAVA / Teraz sa dobre nadýchnite a vydýchnite a pokojne to urobte pre istotu ešte niekoľkokrát. Mali by to urobiť najmä páni! Toto je najnovší trend ženského posilňovania - tanec pri tyči.

Niečo ako kardio

Pointa tanca pri tyči je v tom, že hoci sa tanec zdá byť na pohľad jednoduchý, celý čas pracujete s vlastnou váhou a zapájate úplne všetky svaly na tele. "Je to niečo trochu ako kardio, že človek sa pri tom rozhýbe, zvýši sa telesná teplota," opisuje žiačka pole dance Marianna.

"Napríklad zápästie, tam tie svaly čo človek vôbec nepoužíva, tak na tom sa musí človek udržať," vysvetľuje žiačka Lina. To, že sú ženy pri pole dance viac vyzlečené ako oblečené totiž má svoj význam.

Modriny

"Kvôli bezpečnosti, pretože tá tyč, keď chcem vyliezť hore, musím mať odhalené časti tela, aby sa mi nešmyklo, tým sa ja udržujem na tej tyči," vysvetľuje Marianna.  Povedzme si úprimne, je len málo tanečných pohybov, ktoré by boli viac ženskejšie ako tie v pole dance. Až na tie modriny, ktoré sa vám urobia najmä počas prvých hodín.

"Tými svalmi sa udržuješ a oni sa už potom adaptujú a potom už modriny na tých miestach, kde si mala nebudú, pretože tvoje telo už bude zvyknuté na to," tvrdí lektorka tancovania Marína.

TV JOJ

Súvisiace články