Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Do školy v teplákoch? Lekárka nemá námietky
Zdielať na

Do školy v teplákoch? Lekárka nemá námietky

BRATISLAVA / Zbožným želaním našich školákov nie je menej domácich úloh alebo zrušenie matematiky, ale oni by najradšej chodili do školy v teplákoch. Dôvodov majú hneď niekoľko. Pozrite sa...

Deti chcú tepláky

"Chcel by som si aj každý deň obliecť do školy tepláky," hovorí jeden zo žiakov. Problémom však je, že deti napriek ich tomu do školy nenosia. Dôvodov je hneď niekoľko. "Nemôžem ich nosiť, lebo naši chcú, aby som bol slušný a reprezentoval rodinu," hovorí školák.

"Chceli by sme, aby bola zachovaná kultúra. Aby chodili slušne a čisto oblečení," hovorí riaditeľka základnej školy na Ostredkovej ulici Erika Drgoňová. Čo na to ale samotné deti, keď musia celý deň stráviť v škole v často nepohodlných rifliach? "Sú pohodlnejšie. Lepšie sa v nich behá," myslia si školáci.

Lekárka je za!

Dokonca aj lekárka sa prikláňa k pohodlnej teplákovej kultúre. "Tie deti tlačia na brucho gombíky a zipsy. Opasok džínsov je pod pupkom a tým pádom vytláča žalúdok aj orgány vyššie, čiže u detí by som to vôbec nedoporučovala," myslí si pediatrička Katarína Šimovičová.

Nielen podľa lekárky, ale aj podľa módnej štylistky rozhodne existuje kompromis, ako sa deti môžu v škole cítiť pohodlne. "Nie je to už úplne taký ten klasický teplák hrozný, ktorý sa nosil len do telocvične, sú to teplákové nohavice," tvrdí módna štylistka

Ešte že dnes máme na výber zo širokej ponuky. Naši rodičia o teplákoch v škole mohli len snívať. "Tesiláky, to bol základ oblečenia," hovorí Erika Drgoňová.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články