Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO. Tieto papagáje sú neskutočné prítulné, pozrite sa
Zdielať na

VIDEO. Tieto papagáje sú neskutočné prítulné, pozrite sa

BRATISLAVA / Nielen ľudia, ale aj zvieratá znášajú príliš veľké horúčavy zle. Niektoré papagáje, keď im je teplo, dychčia ako štvornohí miláčikovia. Pozrite sa!

Venčenie psov? Nie, papagájov..

"No venčíme aspoň na chvíľočku, pokiaľ nie je strašné teplo. Takže aby sa tu vylietali, vyslnili, nadýchali čerstvého vzduchu a o jedenástej šup do vnútra," opisuje chovateľka papagájov Adriana Nagyová.

Ara marakana, Amazoňan žltohlavý, veľký Oratrix, Elektus, Amazónik bielobruchý, papagáj Senegalský či Amazoňan modročelý a na záver druhá najväčšia Ara na svete Ara chloroptera po Slovensky zelenokrídla. "Arko daj mi pokoj chvíľočku ja viem, že ma ľúbiš, ale mňa to bolí, keď zletíš takto nekontrolovateľne," prihovára sa chvoateľka k svojmu papagájovi.

Exotické vtáky sú krotké

Všetky exotické vtáky, ktoré sa tu doslova takto každé ráno venčia sú neskutočne krotké, pretože sú kŕmené odmalička ľudskou rukou. Niektoré rozprávajú menej. "Toto je šaško na entú. S tým sa dá robiť čokoľvek. Veľmi živé, veľmi veselé, veľmi hravé, možno len deti tomu stíhajú," opisuje správanie sa Amazńika belobruchého chovateľka.

O tieto papagáje sa človek musí starať podobne ako o psa či mačku, síce toľko nezjedia, no sú to zvieratá, ktoré milujú spoločnosť a vašu lásku vám poriadne opätujú.

ISIFA

Súvisiace články