Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Darujte krv, budete menej doplácať za lieky
Zdielať na

Darujte krv, budete menej doplácať za lieky

BRATISLAVA / S takýmto návrhom v utorok prišla opozícia do parlamentu. K ničomu konkrétnemu sa ale nedostali - boli tam kamery, takže sa opäť iba predvádzali.

V rozpočte chýba 350 miliónov eur

Poslanci sa na na výbore pre financie opäť len obviňovali. Slovensku totiž stále chýba v rozpočte 350 miliónov eur. Minister Kažimír totiž dostal za úlohu predstaviť svoje opatrenia na zníženie dlhu. Podľa opozičných poslancov však opäť nič konkrétne nepovedal.

"Tie opatrenia nie sú konkrétne, nie sú kvantifikované," myslí si poslanec NR SR (SDKÚ-DS) Ivan Mikloš. Potom, čo si tak každý z poslancov od srdca povedal to, čo chcel, pokračovalo zasadnutie v parlamente.

No a poslanci riešili napríklad aj to, že dobrovoľní darcovia krvi by už nemuseli doplácať za lieky. Maximálne 45 eur za tri mesiace, všetko ostatné by im museli poisťovne vrátiť.

Rozhodne sa až v septembri

Takýchto ľudí je totiž na Slovensku približne 200 000. Bronzovú plaketu získajú tí, ktorí krv darujú aspoň desať krát. No a bez ohľadu na ich budúci príjem by tak mohli mať úľavu od doplatkov od liekov po zvyšok života. Či ale aj tento návrh prejde sa uvidí až v septembri. Hlasovať sa o ňom bude až na budúcej schôdzi.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa

Súvisiace články